torsdag 10 maj 2012

Cykelvägar och KRAV-produkter vid kassorna


När jag läste rubriken Hägglund vill ha fler cykelvägar tänkte jag att artikeln åtminstone skulle handla något lite om det miljövänliga i att cykla framför att åka bil, men inte. Enligt Hägglund skulle cykelvägarna vara ett medel för att bekämpa ökningen av fetma hos befolkningen. Det skulle göras genom:
"fler cykelvägar, frukt och grönt vid kassorna i ställer för godis och andra hälsobringande förändringar" 
Hägglunds idé lär vara hämtad från Storbritannien. Jag har förmånen att ha en engelsman till granne och han har berättat för mig om fler lysande idéer värda att ta efter. För några år sedan kunde man köpa en ny cykel i England för halva priset. Det var den förra Engelska regeringen som gav skattebefrielse på cykelköp, om man köpte den genom sin arbetsgivare och skrev under på att cykla till jobbet några dagar i veckan. Tänk om vi en dag fick läsa följande i tidningen här i Sverige:
"Regering föreslår sänkt skatt på cyklar, fler cykelvägar och KRAV-produkter vid kassorna som ett led i att bygga ett mer hållbart samhälle. En positiv förväntad bieffekt är att människor samtidigt kommer att må bättre"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar